Mevlana Anadolu Lisesi

WEB https://batmanmevlana.meb.k12.tr
Adres : GÜLTEPE MAH. EFLATUN CAD. MEVLANA ANADOLU LİSESİ SİTESİ MEVLANA ANADOLU LİSES BLOK NO 31C MERKEZ / BATMAN
VİZYON : Türk eğitim sisteminin hedefleri doğrultusunda geleceğimizin teminatı ve en değerli kaynağımız olan çocuklarımızı ; milli değerleri benimsemiş, ülkesine ve büyüklerine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, insan hak ve özgürlüklerine saygılı ve demokrasiyi özümsemiş, sahip olacağı bilgi ve birikimin sorumluluğunu üzerine alabilen, doğru düşünen, etkili kararlar alan, değişime açık, kendini sürekli yenileyen, birlikte çalışmayı ve paylaşmayı ilke edinmiş, kendisinin ve içinde yaşadığı toplumun mutluluğunun artması için çaba gösteren, insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmektir.
MİSYON : Kendisiyle ve çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal ve evrensel değerlerle donanmış, özgüveni tam, sorumluluk alabilen teknoloji ile barışık, üretken, araştırma ve öğrenmeye meraklı, topluma ve doğaya saygılı bireyler olarak hayata hazırlamaktır.
BAŞARILAR :

Isınma : Doğal gaz
Servis :
Ulaşım : Bütün toplu ulaşım araçları ile rahatlıkla ulaşılabilecek bir konumdadır.
Yerleşim Yeri : Gültepe Mah. Eflatun Cad. No:31/C BATMAN
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Futbol, basketbol, futsal, batminton, voleybol, masa tenisi
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK 4006 ve 2204A-C-D
Proje Çalışmaları : Eğitim Rehberim Öğretmenim Projesi, Bilişim Araçlarının Bilinçli Kullanımı Projesi, Batman Üniversitesi İle Bilimsel, Kültürel, Sosyal İşbirliği Protokolü
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Öğretim Daaliyetlerinin ICT ve WEB araçlarıyla Güçlendirilmesi Projesi, Erasmus+Programı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti (KA101) 2020-1-TR101-083665